Investigheaza-ti Primaria!
Owner / 2013-08-27
Acasa | Investigatii | Investigheaza-ti Primaria!
Share this story
Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) in colaborare cu Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI)  finanteaza o investigaţie jurnalistica de lunga durata avand ca subiect una dintre urmatoarele temele:

- situatia cladirilor cu risc seismic din Bucuresti
- situatia canalizarii din Bucuresti
- situatia pistelor de biciclete din Bucuresti

Investigaţia ar trebui să ia în considerare aspecte care descriu cum funcţionează mecanismul de luare a deciziei la nivelul Primăriei şi sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti: în ce măsură deciziile luate reflectă priorităţile şi nevoile alegătorilor, cât de transparentă este procedura de luare a deciziei şi cheltuirea banilor publici, care sunt mecanismele de consultare cu cetăţenii, etc. 

Daca esti jurnalist si doresti sa investighezi unul dintre aceste subiecte, noi iti platim documentarea pe termen lung cu suma de 4080 lei (brut). Pe parcursul documentarii vei lucra cu CRJI, care te va asista cu un editor si info-designer si te va trece prin procesul de verificare a faptelor si de verificari juridice.

Vom selecta propunerea tinand cont de:

- vechimea si experienta jurnalistului (minimum 2 ani)
- portofoliul jurnalistului (cu o investigatie jurnalistica in care o autoritate publica sa fi fost subiect)
- un plan de investigatie coerent si realizabil asupra subiectului ales
- posibilitatea de publicare a materialului final

Pentru inscrieri trimite la [email protected] (cu titlul jurnalist-PMB2) un scurt CV, trei investigatii jurnalistice publicate (dintre care minim una în care subiectul să fi fost o autoritate publică), un scurt plan de investigatie si mentioneaza unde vrei sa publici materialul final.

Data limita de depunere a cererilor si a documentatiei este 15 septembrie 2013. Castigatorul va fi anuntat până pe 23 septembrie.
Termenul limita de finalizare a investigatiei este  15 noiembrie 2013.
 
Investigatia este realizata in cadrul proiectului „Oraşul nostru, nu moşia voastră!” realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
comments powered by Disqus
CRJI by crji.org is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License if not otherwise stated. Based on a work at crji.org. This web application is Free Software (AGPLv3+), the source code is available on GitHub and waiting for contributions.