Privatizări în Uzbekistan via România
Owner / 2013-04-03
Share this story

Amantul fiicei președintelui din Uzbekistan, are o parteneră de afaceri în București


Adrian Mogoș, CRJIRustam Madumarov (foto) este un solist de muzică pop cunoscut în Uzbekistan. In 2000 el a fost luat sub aripa protectoare a Gulnarei Karimova, fiica președintelui uzbek Islam Karimov.


Această întâlnire i-a oferit șansa lui Madumarov să se lanseze în afaceri care includ edituri, centre de afaceri și diverse întreprinderi. 


Într-una dintre aceste afaceri, el a cumpărat o companie din Tashkent a statului uzbek prin Stockbridge Plus Ltd.


Stockbridge Plus Ltd a fost înființată pe 30 septembrie 2005. În octombrie 2007 când a fost reînnoit certificatul de înregistrare, compania avea ca acționari pe Mihaela Stela Karimberdiev și Expoline Limited din Hong Kong, arată documentele interne ale CTL la care CRJI a avut acces.


Din datele CTL reiese că Mihaela Stela Karimberdiev, de naționalitate română, și-a dat o adresă din București. Undeva într-un bloc confort 3 de lângă Șoseaua Giurgiului, sector 4, ar trebui să locuiască proprietara firmei care face afaceri de răsunet în Uzbekistan. Ar trebui, pentru că vecinii din blocul de pe strada Rîul Șoimului nu au auzit numele Karimberdiev.O altă adresă pe care Mihaela Stela Karimberdiev a folosit-o, pe când era directorul unei firme din Marea Britanie, era un bloc din Drumul Taberei. Nici urmă de ea nici în Sectorul 6.


Gulnara Karimova s-a aflat în mijlocul unui scandal de luare de mită pentru licență 4G în Uzbekistan din partea firmei suedeze TeliaSonera. Numele lui Madumarov a apărut și el în acest scandal.CITEȘTE: Cine din România se ascunde după paravanul off-shore comments powered by Disqus
CRJI by crji.org is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License if not otherwise stated. Based on a work at crji.org. This web application is Free Software (AGPLv3+), the source code is available on GitHub and waiting for contributions.