Răzvan Petrovici, actor într-o tranzacție de milioane de euro în BVI
Owner / 2013-04-03
Acasa | Investigatii | Răzvan Petrovici, actor într-o tranzacție de milioane de euro în BVI
Share this story


O afacere de 3,6 milioane de euro s-a încheiat în decembrie 2006 între doi români și o firmă off-shore


de Adrian Mogoș, CRJI


În decembrie 2006, cetățeanul taiwanez Hsin Chi Su, ca acționar și director al CompassView Holdings Ltd, înregistrată de biroul din BVI al Portcullis TrustNet din Singapore, semna un act înregistrat de CTL, în care preciza că firma sa îndeplinea toate condițiile cerute de legislația românească pentru a deveni asociat la Dacia Real Estate SRL din București și că nu avea nici o datorie la Finanțele din România.


Acest fapt este cel puțin dubios, întrucât orice firmă din baza de date a ANAF, pentru a plăti taxe, trebuie să fie înregistrată în România, nu în Insulele Virgine Britanice. CompasView Holdings, conform documentelor CTL văzute de CRJI, a cumpărat pentru 3,6 milioane de euro Dacia Real Estate de la Dominic Pan Meghea și Andrei Ionescu. 

Dominic Pan Meghea este, conform Evenimentului Zilei, verișorul Mihaelei Geoană și fiul Chiraței Meghea, nașa de cununie a soților Mihaela și Mircea Geoană.

Noutatea este că documentele CTL fac legătura dintre Petrovici și această tranzacție. Datele CTL arată că unul dintre administratorii Dacia Real Estate era Răzvan Petrovici, controversatul om de afaceri, finul fostului șef al SRI Virgil Măgureanu.


Tatăl său, Camenco Petrovici, a fost cel care a garantat din partea CEC fondurile FNI, inginerie financiară marca Sorin Ovidiu Vîntu. Răzvan Petrovici a fost administrator al unei firme duty-free, al cărui nume apare des în afaceri cu țigări. Celălalt administrator al Dacia Real Estate era italianul Mattia Besozzi.


Documentele CTL indică faptul că Hsin Chi Su este acționar și administrator în zeci de firme, tipic directorilor paravan. Conforma datelor CTL, CompassView a fost înființată pe 1 decembrie 2006 cu două săptămâni înainate de actul de vânzare.


CITEȘTE: Cine din România se ascunde după paravanul off-shore 


CITEȘTE DOSARUL OFFSHORELEAKS

comments powered by Disqus
CRJI by crji.org is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License if not otherwise stated. Based on a work at crji.org. This web application is Free Software (AGPLv3+), the source code is available on GitHub and waiting for contributions.