Amicul deocheat al lui Gheara
Admin / 2011-04-05
Acasa | Investigatii | Amicul deocheat al lui Gheara
Share this story

Printre relatiile în lumea modei internationale cu care se fãleste Nicu Ghearã, la loc de frunte se situeazã austro-polonezul Michel Adam, presedintele Fashion TV Paris. Acesta este acuzat de viol, furt, proxenetism, consum de droguri si exploatare de minori.

Isprãvile amicului lui Nicu Ghearã

Michel Adam, presedintele Fashion TV Paris, are la activ mai multe condamnãri si acuzatii dintre cele mai grave
Când vine vorba despre conexiunile din lumea internationalã a modei, cel mai de seamã prieten cu care se laudã Nicu Ghearã este Michel Adam, presedintele Fashion TV (FTV).

Exploatator de minori

Cu toate cã se aflã la conducerea unui post de televiziune care este vizionat de peste 30 de milioane de telespectatori din toatã lumea, Michel Adam, pe numele sãu adevãrat Adam Lisowski, este, la rândul sãu, un personaj la fel de contestat ca si amicul din România.
Lisowski, nãscut în Polonia, dar – având cetãtenie austriacã – a fãcut initial bani din textile, inscriptionând tricouri cu Mickey Mouse si alte personaje de benzi desenate la fabrica sa din Thailanda. Când afacerea era tot mai prosperã, Lisowski a fost acuzat cã exploateazã minori, în fabricile sale fiind folositi copii de 10-12 ani. A decis deci sã se reprofileze.

Condamnat pentru viol

În luna mai 1997, Adam Lisowski (transformat deja în Michel Adam), împreunã cu Francois Thiellet, un producãtor care fusese implicat în lansarea mai multor canale de muzicã europene, au pus bazele Fashion TV Paris, un canal de televiziune care sã reprezinte pentru lumea modei ceea ce MTV înseamnã pentru lumea muzicalã.
La scurtã vreme de la inaugurarea FTV, în septembrie 1997, Michel Adam a fost acuzat de viol. În reclamatia fãcutã la Politie, Eva Cyankiewicz, o manechinã polonezã, sustinea cã a fost „bãtutã repetat” si cã rochia i-a fost sfâsiatã de cãtre Michel Adam, în apartamentul acestuia din Paris. În final, Cyankiewcz afirma cã, înainte de a reusi sã scape, ea a fost totusi violatã de cãtre boss-ul de la FTV. În 2000, la trei ani de la depunerea plângerii, Michel Adam a fost condamnat la doi ani de închisoare, dintre care unul cu suspendare. Avocatii învinuitului au fãcut recurs, iar între timp manechina a renuntat la acuzatii. În consecintã, Michel Adam a fost achitat.

Judecat pentru furt

În 1998, când afacerea cu violul nu era încã rezolvatã, Michel Adam si Francois Thiellet au fost acuzati, de cãtre o televiziune canadianã, cã si-au însusit în mod fraudulos numele Fashion TV. De asemenea, li s-a imputat si folosirea în sloganul televiziunii din Paris a afirmatiei cã „sunt singurul canal tv de modã din lume”.
În martie 2001, judecãtorul Kimba Wood, de la Tribunalul Districtului de Sud al statului New York, a respins cererea Fashion TV Paris de a fi opritã plângerea privind concurenta neloialã, plângere formulatã de cãtre canadieni, înaintând cazul spre a fi judecat. Deocamdatã, nu a fost pronuntatã o sentintã definitivã în acest caz. Dar, cel putin pe continentul nord-american, distribuitorii prin cablu se feresc sã mai achizitioneze programele FTV Paris, motivând cã este un brand care creeazã confuzie. Decizia cablistilor din SUA l-a nemultumit profund pe Michel Adam, mai ales cã FTV Paris are nevoie de o puternicã infuzie de capital dacã vrea sã-si vadã împlinit visul de a fi egalul MTV. Pentru a întelege exact dimensiunea nefericirii lui Michel Adam, trebuie spus cã, în SUA si Canada, FTV Paris are doar 1,5 milioane de telespectatori, în conditiile în care, în Europa de Est, de exemplu, 40 de milioane de oameni au acces la acest canal de televiziune.

Drogat si proxenet

Problemele lui Michel Adam nu se sfârsesc aici. În luna mai 1998, aproape în acelasi timp cu acuzatiile venite din Canada, a fost condamnat la trei luni de închisoare, cu suspendare, de cãtre un tribunal din Monaco, pentru consum de heroinã.
Apoi, Politia francezã a început sã-l suspecteze pentru spãlare de bani si prostitutie. În ceea ce priveste cea de-a doua acuzatie, politistii au avut informatii cã Michel Adam îsi racola victimele cu ajutorul paginii de web a Fashion TV, unde utilizatorii erau încurajati sã flirteze on-line sau sã-si gãseascã dragostea adevãratã. Ambele acuzatii au fost negate de Michel Adam.

Ghearã si-a plasat „pupila” la Paris

Cea mai importantã inventie a lui Michel Adam în ceea ce priveste programele Fashion TV Paris o reprezintã Model Flat, un reality-show în care un grup de manechine este filmat, fãrã întrerupere, timp de 24 de ore. Cele mai importante secvente sunt montate si difuzate pe FTV. Anul trecut, Nicu Ghearã si Michel Adam au bãtut palma si au decis ca Ioana Francia, cea mai nouã „pupilã” a lui Ghearã, sã fie personajul principal al unei editii a Model Flat. Un amãnunt: pentru filmãrile de la Paris, Michel Adam foloseste chiar propriul apartament, situat pe Bulevardul Foch, la aceeasi adresã unde a avut loc si violul din 1997. (Ada Teslaru)

comments powered by Disqus
CRJI by crji.org is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License if not otherwise stated. Based on a work at crji.org. This web application is Free Software (AGPLv3+), the source code is available on GitHub and waiting for contributions.