Nicu Ghearã - un nas pentru România
Admin / 2010-04-05 en
Acasa | Investigatii | Nicu Ghearã - un nas pentru România
Share this story

Obsedat de celebrul John Gotti, Ghearã s-a înconjurat de personaje tenebroase, culese din toate tãrile lumii
Continuãm seria dezvãluirilor despre fata ascunsã a lumii în care trãieste Nicu Ghearã: legãturi cu personaje interlope, unele de anvergurã internationalã, afaceri tenebroase conduse prin metode tipic mafiote.

„Jurnalul National“ publicã aceste dezvãluiri, precum si, în premierã, fotografii de la diverse petreceri si întruniri care nu fac decât sã confirme asocierile lui Nicu Ghearã cu interesele lumii interlope transfrontaliere. Rolul nostru se opreste aici. Rãmâne ca autoritãtile române, avizate prin publicarea acestor materiale, sã-si facã datoria pânã la capãt.
Nicu Ghearã are o viatã socialã foarte activã, organizând petreceri si apãrând înconjurat de tot felul de personaje care mai de care mai celebre. De la politicieni, la muzicieni si actori, pânã la sefi de servicii secrete. Important este ca el sã fie vãzut, remarcat si aplaudat de fiecare datã.
Ghearã tine foarte mult la imaginea sa de filantrop si are grijã sã hrãneascã o armatã de jurnalisti care sã aducã docili la cunostinta opiniei publice planurile, nãzuintele si realizãrile sale. Atât de mult conteazã pentru el aceste reportaje, încât a apãrut la televizor împreunã cu Armand Assante (n.r. – interpretul mafiotului John Gotti în filmul cu acelasi nume, la discoteca sa din Olimp, chiar si atunci când era dat în urmãrire generalã pentru evaziune fiscalã).
Vom trata în aceastã parte a anchetei noastre jurnalistice personajele cu care s-a afisat Ghearã în nenumãrate rânduri, la diferite petreceri, concursuri de miss sau alte evenimente pe care le-a sponsorizat.

Reteaua „Karma“: protejatã în România, decapitatã în Germania


Multi dintre prietenii de seamã ai lui Ghearã din lumea interlopã localã au fost cercetati si acuzati în dosarul de trafic de droguri numit „Karma“. Acesta este numele discotecii care s-a transformat în cele din urmã în clubul Space si care îi apartine acum lui Ghearã. E vorba de deja celebrul Sorin Sãpunãrescu, arestat la ora actualã în Germania pentru trafic cu pastile de ecstasy. El era cel care conducea clubul Karma.
Sãpunãrescu s-a asociat la un moment dat cu interlopul Nuredin Beinur din Mangalia si a creat câteva companii, printre care firmele de pazã Beinguard si Millenium Security. Ca o parantezã, adãugãm cã Nicu Ghearã este nasul lui Nuredin Beinur. Sãpunãrescu a condus nu numai clubul Karma, dar si o grupare care trafica pastile în Statele Unite si Europa de Vest, folosind diferite acoperiri semioficiale pentru curierii care transportau marfa.
În gasca lui Sãpunãrescu si printre partenerii de distractie ai lui Ghearã s-a aflat si Florin Iosef, zis Felipe, în prezent aflat la închisoare în SUA pentru aceleasi obiceiuri proaste – trafic de stupefiante. Cazul Karma a fost declansat în România, însã finalizarea lui s-a fãcut de cãtre politiile germane si americane.
Se pare cã, în România, protectia grupãrii lui Sãpunãrescu era mult prea puternicã, la nivel înalt, pentru ca miscãrile anchetatorilor sã nu fie aflate imediat
de Sãpunãrescu si compania.

Bucuresti, buricul crimei organizate


Conexiuni interesante cu lumea interlopã italianã, rusã si americanã
Nicu Ghearã nu s-a multumit doar cu contactele din lumea interlopã localã. El a intrat în contact cu personaje aflate în sfera grupãrilor de crimã organizatã internationale.
Legãturile foarte strânse cu lumea showbiz-ului si faptul cã a exploatat cu minutiozitate unul dintre putinele capitaluri pe care le are România – fetele frumoase – l-au propulsat pe Ghearã în preajma unor figuri foarte interesante din show-business-ul mondial.
Astfel, pe lângã Armand Assante, în cercul de apropiati ai lui Ghearã se numãrã si Ciro Orsini, patron al lantului international de pizerii Ciro’s Pomodoro, proprietar al casei de discuri Stone Music si personaj cu un trecut plin de întâmplãri notabile.
Orsini a fost invitatul lui Ghearã în mai multe ocazii, ultima oarã cei doi fiind vãzuti împreunã chiar în acest an, la inaugurarea „Asociatiei Fotbalistilor Români“, sindicat al fotbalistilor în cadrul cãruia Nicu Ghearã este membru fondator. În prezent, Ciro Orsini este implicat în nu mai putin de 10 firme, toate aflate în Anglia si cu ramificatii în toatã lumea.

Moartea unui fotomodel

Numele lui Ciro Orsini, un italian ce-si face veacul prin Anglia, este strâns legat de cel al unui celebru fotomodel american cu care a avut o lungã relatie si care a fost asasinatã. Jill Weatherwax, fostã miss Holywood si imagine a firmei de cosmetice Revlon, a fost ucisã în 1998, în localitatea Fresno, statul California, cadavrul fiindu-i descoperit în spatele unui grajd din localitate. Jill si-a croit cariera cu ajutorul lui Ciro Orsini si al asociatului acestuia Hal Stone, producãtor de muzicã de la Holywood si proprietar de nightclub-uri. Cei doi au ajutat-o chiar sã-si lanseze un album muzical.
Moartea lui Jill Weatherwax a survenit într-un moment când între ea si Orsini intervenise o rupturã cauzatã, potrivit spuselor lui Hal Stone, de faptul cã Jill începuse sã consume droguri. Asasinarea fotomodelului american nu a fost pânã în prezent elucidatã de cãtre politie. Asta cu toate cã Orsini declarã cã a apelat la serviciile unui medium si ale unui saman pentru a-i descoperi pe ucigasi. Neelucidatã a rãmas si o altã crimã petrecutã în anturajul lui Orsini la începutul anilor ’90. La acea vreme, unul dintre asociatii lui Orsini în lantul de pizerii Ciro’s Pomodoro a fost asasinat la Londra, însã autorii crimei nu au fost gãsiti.

Filiera italianã trece prin America


Destinul lui Orsini a mai fost legat si de cel al unui renumit mafiot american: Franco Nicoletti. Nicoletti, aflat în prezent la închisoare pentru spãlare de bani, este modelul mafiotului perfect. Potrivit psihologilor care l-au studiat la închisoare, Nicoletti suferã de o boalã care nu îi permite sã simtã remuscãri sau vinovãtie. El poate minti, fura sau însela fãrã sã-l deranjeze consecintele.
Potrivit unor publicatii americane, Nicoletti a lucrat ca manager la primul restaurant Ciro’s din Los Angeles, loc cunoscut ca fiind frecventat de Mafie. Acesta ar fi fost practic primul contact între Ciro Orsini si Nicoletti.

Filiera rusã – prostitutie, spãlare de bani si droguri


Atât Orsini, cât si gruparea lui Sãpunãrescu & comp. sunt apropiati de câtiva rusi activi în Statele Unite si Marea Britanie, al cãror nume este asociat cu traficul de droguri, operatiunile de spãlare de bani si ce altceva decât traficul cu femei. Rusii se numesc Serghei Skobeltîn si Rodion Sokroviciuc si au fondat câteva companii la Miami, Florida, dintre care cele mai importante urmau sã se ocupe de plasarea prostituatelor traficate din fostele state CSI.
Skobeltîn, pe care agentiile de informatii americane îl considerã ca fiind legat de gruparea mafiotã rusã Kazanskaya, a cumpãrat douã cluburi de noapte, pentru 8 milioane de dolari, în anul 1996: Pure Platinum si Solid Gold. El nu a putut sã se bucure pentru mult timp de aceste cluburi, pentru cã Departamentul de Stat i-a refuzat intrarea în tarã, pe motive legate de vizã. Desi Skobeltîn avea deja nenumãrate proprietãti, el nu a mai putut intra în SUA si a fost nevoit sã vândã cele douã cluburi. Mai mult, lui i-au fost refuzate anumite licente de functionare, deoarece existau suspiciuni cu privire la provenienta banilor sãi.
În momentul în care Skobeltîn începea sã aibã greutãti cu autoritãtile americane, el era deja în contact cu gruparea lui Sãpunãrescu. Trebuie notat cã locul în care Sãpunãrescu si-a început afacerile cu droguri este chiar Miami, orasul în care activa Skobeltîn si în care Ciro Orsini avea deschise mai multe restaurante. Mai mult, adresele lui Sãpunãrescu si partenerul lui Skobeltîn, Rodion Sokroviciuc, sunt destul de apropiate. Amândoi stãteau pe Collins Avenue.
Nu am fi luat în seamã acest detaliu dacã nu am fi descoperit cã la adresa lui Sokroviciuc au mai locuit între 2001 si 2002, în acelasi timp cu el, douã femei din România. Este vorba de Elena Lungu (care si-a schimbat apoi numele în Estrada) si Flavia M. Burcea. Rodion a înregistrat mai multe femei cu nume rusesti la aceeasi adresã, probabil pentru a le ajuta sã obtinã viza pentru Statele Unite. El era foarte apropiat de cluburile de strip-tease si s-a cãsãtorit în cele din urmã cu o stripteuzã din Miami, unde s-a si stabilit.

Sergei, rusul care intrã, dar nu mai iese


Revenind la legãtura dintre Skobeltîn si Sãpunãrescu, trebuie mentionat cã rusul a încercat o stratagemã pentru a scãpa de problemele din Statele Unite si a pãtrunde din nou în tarã. El a venit în România ajutat de anturajul lui Sãpunãrescu de la Karma, unde a deschis o companie, Serguei SRL, care se ocupã cu comertul cu produse petroliere.
Acest SRL nu a depus nici un bilant la administratia financiarã, iar persoana care locuieste la sediul firmei ne-a spus cã nu a mai auzit de Sergei de mult timp. Rusul apare ca intrat în tarã, dar nu mai figureazã la iesiri. Din sursele noastre am aflat cã el s-a cãsãtorit în România, pentru a obtine pasaport românesc si a scãpa de problemele legate de numele sãu original.
Skobeltîn avea deja la data în care a venit în România contacte importante în Marea Britanie si intrase în legãturã cu anturajul lui Ciro Orsini. Nu putem sã nu observãm cã activitãtile lui Skobeltîn, Orsini si Ghearã se învârt pe lângã aceeasi sursã importantã de venit: femeile frumoase.

Giosue Castellano – nepotul primei femei-nas din Italia

Giosue Castellano, cunoscut sub numele de Joshua, era frecvent vãzut în preajma lui Ghearã, mai ales la petrecerile de la Space. În ultimul timp însã se observã un lucru ciudat. La barul lui Giosue, Morgana, se aflã postati bodyguarzii lui Nutu Cãmãtaru, singurul rival al lui Nicu Ghearã.
Italianul este proprietarul Grupului Zerillos si al firmei Inter Industrie Trading. Ambele firme au o singurã activitate: restaurantele. Giosue este mai mult decât interesant în tot anturajul lui Ghearã, pentru cã provine dintr-o familie cu rãdãcini în mafia traditionalã din Italia, si anume din Castellammare di Stabia, de lângã Napoli. Mãtusa lui Giosue, Pupetta Maresca, a intrat în istorie ca prima femeie cap de familie mafiotã din Italia, dupã ce a luat arma în mânã si a rãzbunat asasinarea sotului ei, cândva prin anii ’60.
Giosue mai are doi frati, Lorenzo si Ciro. Ciro a fost arestat acum câtiva ani în România, unde se ascundea de politia italianã. Pe numele lui exista un mandat de arestare în Italia, pentru asociere de tip mafiot.
Trebuie spus cã Giosue l-a ajutat sã se stabileascã în tarã pe DJ-ul Rosario Internullo, venit tocmai din Sicilia. Acesta a devenit partenerul lui Pepy, mâna dreaptã a lui Ghearã, în firma Master Agency. Ceea ce îl apropie si mai mult pe Ghearã de Giosue este relatia amândurora cu Cãtãlin Botezatu.


comments powered by Disqus
CRJI by crji.org is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License if not otherwise stated. Based on a work at crji.org. This web application is Free Software (AGPLv3+), the source code is available on GitHub and waiting for contributions.