Ghid Digital pentru Investigarea Coruptiei
Stefan Candea / 2008-11-24 en
Acasa | Investigatii | Ghid Digital pentru Investigarea Coruptiei
Share this story

Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie in cooperare cu International Center for Journalists din Washington, DC, Statele Unite (www.icfj.org) au lansat “Ghidul Digital pentru
Investigarea Coruptiei si Criminalitatii Transfrontaliere”.


Lucrarea contine trei parti: o sectiune ce prezinta tehnicile folosite de catre jurnalisti de investigatie care sint axati pe subiecte transfrontaliere, o sectiune care include bazele de date utilizate pentru a investiga si a afla informatii despre companii din diferite regiuni ale globului si o sectiune care prezinta o larga gama de programe digitale folosite pentru a obtine, organiza si analiza volume mari de informative.


Metodele de investigatie descrise in paginile manualului indica noi posibilitati pentru a obtine documente si pentru a identifica grupari de crima organizata ce opereaza la nivel regional sau global. “Follow the Money-A Digital Guide for Tracking Corruption” a fost prezentat pe 22 noiembrie la Bruxelles in cadrul conferintei jurnalistilor de investigatie europeni. Lucrarea va fi postata pe site-urile multor universitati si centre de investigatie jurnalistica si va ajuta jurnalistii de investigatie si publicul sa obtina o imagine completa a problemelor globale.

Pentru descarcare manual in format pdf - *Click to download file*


Ghidul  a fost realizat cu ajutorul multor jurnalisti de investigatie din Vestul si Estul Europei dar si din Statele Unite, America de Sud, Asia si Australia.

comments powered by Disqus
CRJI by crji.org is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License if not otherwise stated. Based on a work at crji.org. This web application is Free Software (AGPLv3+), the source code is available on GitHub and waiting for contributions.