Intre vechile reflexe si progresul democratic: Presa romana la rascruce
Stefan Candea / 2004-04-30
Acasa | Investigatii | Intre vechile reflexe si progresul democratic: Presa romana la rascruce
Share this story

In raportul dat publicitatii joi, 29 aprilie 2004, de Reporters sans frontieres se arata ca dupa 14 ani de la inlaturarea dictaturii Ceausescu, Romania nu a indeplinit criteriile de aderare la UE, unde spera sa se integreze in 2007.

In raportul sau, asupra progreselor realizate in 2003, Comisia Europeeana insista asupra necesitatii unui progres rapid in mai multe domenii politice, intre care reforma administrativa, independenta puterii judecatoresti, lupta impotriva traficului cu fiinte umane si coruptiei, care ramane "foarte raspandita si atinge toate laturile sociatatii".

Comisia s-a aratat preocupata de anumite limite aplicate libertatii de exprimare, denuntand lipsa de independenta a media, extrema concentrare a presei si hartuirea jurnalistilor de catre autoritatile locale. Raportul RSF in format PDF in limba Engleza () sau Franceza ()

comments powered by Disqus
CRJI by crji.org is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License if not otherwise stated. Based on a work at crji.org. This web application is Free Software (AGPLv3+), the source code is available on GitHub and waiting for contributions.