Autoritãtile au închis ochii la scandalurile lui Nicu Ghearã
Admin / 2010-04-05
Acasa | Investigatii | Autoritãtile au închis ochii la scandalurile lui Nicu Ghearã
Share this story

„Jurnalul National” a prezentat pe larg conexiunile lui Nicu Ghearã cu mafia chinezã din România si cu crima organizatã internationalã. Legãturile cu chinezi obscuri sau rusi si italieni periculosi au creat în jurul lui Ghearã un adevãrat sistem mafiot.

Astãzi, reamintim câteva dintre scandalurile în care a fost implicat Nicu Ghearã sau apropiati de-ai lui. Toate aceste scandaluri sunt cunoscute de autoritãtile statului, care, neputincioase sau dezinteresate, nu au miscat un deget, sub ochii lor dezvoltându-se nestingheritã mafia lui Ghearã.

Cu mâinile curate

„Jurnalul National” a prezentat pe larg sistemul mafiot creat în jurul lui Nicu Ghearã. Mare parte dintre fãrãdelegile sãvârsite de acesta sunt cunoscute autoritãtilor. Acestea însã, în mod inexplicabil, tac si nu sunt în stare sã ia nici o mãsurã. De-a lungul timpului au avut loc o droaie de scandaluri în care protagonisti au fost Nicu Ghearã sau oamenii lui. Institutiile statului s-au implicat foarte putin, de suprafatã, iar la ora actualã nu existã nici un caz rezolvat. Gama infractiunilor sãvârsite de Nicu Ghearã sau apropiatii lui este foarte complexã: de la evaziune fiscalã, pânã la atacuri armate. (Paul Cristian Radu, Stefan Cândea)

Asalt la un pas de Senat

În urmã cu an si jumãtate, oamenii lui Nicu Ghearã luau cu asalt un depozit al Directiei Generale a Vãmilor aflat la subsolul clãdirii de vizavi de Senat, lângã Discoteca Space.
Ei au pãtruns în spatiul închiriat de Vamã de la omul de afaceri Dumitru Itu, dãrâmând un zid comun cu Discoteca Space. Astfel, oamenii lui Ghearã au mãrit spatiul localului patronat de seful lor, punând stãpânire si pe depozit.
Politia a cercetat acest caz, dar bineînteles cã nu a ajuns la nici o concluzie. Un scandal similar a avut loc în aceeasi clãdire, la spatiile de deasupra discotecii, în care oamenii lui Nicu Ghearã au intrat abuziv si au ocupat imobilul.

Bãtãlia cu sirianul Mohannad

În 2000, o disputã dintre Ghearã si afaceristul sirian Mohannad Abdul Waheed a dat nastere unui nou scandal.
Prietenii lui Mohannad sustineau cã Nicu Ghearã era interesat în preluarea afacerilor sirianului si cã între cei doi ar exista un conflict mai vechi.
Primul contact dintre Ghearã si sirian a fost destul de dur. Mohannad sustine cã a fost bãtut de bodyguarzii lui Ghearã, alegându-se cu mandibula deplasatã.
Dupã incident a urmat totusi o perioadã în care cei doi s-au înteles bine. În plus, actualul fin de cununie al lui Ghearã, Nuredin Beinur, era nelipsit de la Planet Diner (fostul fast-food din blocul Dunãrea din Piata Universitãtii).
Restaurantul era patronat pe atunci de Mohannad, iar Beinur organiza chiar si paza localului prin firma sa de bodyguarzi.
Mohannad mai patrona si barul MCM Café, tot din Piata Universitãtii. Aici, sirianul era deseori vãzut sub influenta cocainei. În anul 2001, Mohannad a fost expulzat din România, fiind implicat în traficul de masini furate. El a stat luni de zile în Centrul de cazare pentru strãini aflati ilegal pe teritoriul României. A încercat sã aranjeze expulzarea sa în altã tarã decât cea natalã, Siria, unde este considerat dezertor. Cu timpul, i s-a pierdut urma.

Dosar penal pentru evaziune fiscalã

În anul 1998 lui Ghearã i s-a întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscalã, îngropat cu dibãcie la Parchet. Dupã un control la Complexul Europa din Colentina s-a descoperit cã acolo nu se eliberau chitante fiscale, chiar dacã se percepeau taxe de închiriere. De exemplu, politia a gãsit la un administrator al firmei o pungã cu 80.000 de dolari, bani care nu au putut fi justificati.
Politistii care s-au ocupat de caz au trenat rezolvarea dosarului ani de zile. De altfel, Nicu Ghearã a fost dat si în urmãrire generalã. Într-o primã fazã a stat ascuns prin strãinãtate, dupã care nu s-a jenat sã se afiseze cu mai-marii vremii prin tribunele oficiale la meciurile de fotbal.

Crema lumii interlope

În presa centralã a fost publicatã nota informativã nr. 00393087, din 20.02.2000, realizatã de UM 0962 (fost „doi s-un sfert”) ca urmare a filajului desfãsurat de aceastã unitate pe urmele renumitilor frati Gemeni. Nota continea si o anexã la raportul de filaj în care se regãseau 28 de persoane pe care fratii Gemeni le întâlneau frecvent si care reprezintã crema lumii interlope bucurestene. Printre acestia i-am regãsit pe Ghearã si pe mâna sa dreaptã, Pepy:
• 13. Ghearã Nicu, fiul lui Hristu si Elena, nãscut la 13.01.1965 în Medgidia, domiciliat în Bucuresti, Str. Simetriei nr. 36, Sector 2
• 14. Nicolae Daniel-Pepy, fiul lui Nicolae si Tudora, nãscut la 28.04.1965, domiciliat în Bucuresti, Str. Camil Ressu nr. 1, bl. 14-B, ap. 65, Sector 3.

Organizatia Ghearã vrea sã-si lichideze rivalii

Câteva incidente din lumea interlopã bucuresteanã aratã cã gruparea lui Nicu Ghearã este în continuã expansiune si cã singurii lui rivali de calibru se numãrã printre interlopii grupati în jurul fratilor Nutu si Sile Cãmãtaru. De notat cã Ghearã însusi este un outsider în lumea interlopã bucuresteanã, el fiind nãscut la Medgidia si crescut pentru un timp în Constanta, în timp ce Nutu si Sile Cãmãtaru au fost dintotdeauna prezenti în rândul lumii interlope bucurestene.
Presa centralã, din luna mai anul trecut, prezenta conflictul dintre cele douã grupãri si puncta câteva evenimente majore. În primul rând au fost schimburile de focuri din Bucuresti, în plinã zi, când Marian Alexandru, zis Sculi, l-a alergat cu pusca prin oras pe Silviu Dudritã, zis Fluturicã.
Au mai fost conflictele dintre agentiile de bodyguarzi ale celor douã grupãri, care au rãbufnit la sediul PSD Sector 2, cu ocazia alegerilor pentru presedintia organizatiei de tineret.
Mai meritã amintit episodul gãsirii unei plase cu grenade defensive într-o parcare de lângã Gara de Nord, grenade care proveneau de fapt dintr-un atentat nereusit asupra lui Nutu Cãmãtaru, pus în practicã de o echipã de moldoveni nepriceputi.

Bodyguarzii finului Beinur

La sfârsitul lui 2001, în urma unui control efectuat de politistii constãnteni la firmele de pazã si protectie din oras, au fost descoperite mai multe nereguli la agentia „Millennium Security” SRL, patronatã de Nuredin Beinur, finul lui Nicu Ghearã. Pentru cã au primit numeroase sesizãri privind activitatea societãtii, politistii constãnteni au demarat cercetãrile. În urma anchetei, inspectorul-sef al Inspectoratului General de Politie a emis o adresã în care se propunea retragerea autorizatiei de functionare a acestei firme de pazã si protectie.
Conform raportului încheiat de politistii de la Ordine Publicã, Nuredin Beinur este cunoscut ca un „element destabilizator, care frecventeazã lumea interlopã si a fost deseori implicat în diferite scandaluri”.

Lupte de stradã pe Litoral

Cele mai puternice ciocniri între grupãrile din lumea interlopã în care au fost protagonisti si apropiatii lui Ghearã au avut loc în anul 2000. Atunci au avut loc adevãrate lupte de stradã în Mangalia si Neptun între grupãrile conduse de Beinur si rivalul sãu Izmail Iasar, zis Sãceanu. Miza luptelor era împãrtirea Litoralului. Numai interventia mascatilor a putut linisti spiritele în Mangalia. (Daniela Ivan, Cristian Petru)

comments powered by Disqus
CRJI by crji.org is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License if not otherwise stated. Based on a work at crji.org. This web application is Free Software (AGPLv3+), the source code is available on GitHub and waiting for contributions.